Täällä taas!

Nyt se iski! Nimittäin kova kova halu avata blogialusta ja kirjoittaa! Edellinen päivitys onkin viime toukokuulta ja siitä lähtien olen miettinyt blogin kohtaloa. Haluaisin kovasti kirjoittaa ja pitää blogia yllä, mutta haluan tehdä sen myös täysillä ja kunnolla panostaen. Aika on kuitenkin rajallinen, kuten kaikilla muilla ja koen Insta-tilini päivittämisen helpommaksi.

Mitä sitten pähkäilen? No sitä, että blogi on antanut minulle vuosien varrella niiiiin paljon upeita keskusteluja, uusia ihmisiä, mielettömiä kokemuksia ja mahdollisuuden toteuttaa omaa luovaa puoltani. Olen viettänyt blogin teon parissa satoja tunteja ja antanut tälle paljon. Kaiken tämän vuoksi on vaikeaa edes ajatella blogin sulkemista. Ja sitä en ainakaan nyt meinaa tehdäkään, vaan uusien tuulien myötä muokkaan blogini tähän päivään minulle sopivaksi. Eli toivottavasti te ihanat lukijat pysytte jatkossakin mukana ja tervetuloa kaikille mahdollisille uusille lukijoille!

Blogi ei tule todennäköisesti päivittymään niin tiheästi kuin parhaimmillaan päivittyi, mutta kuitenkin useammin entä puolen vuoden välein.

Mitä kuuluu?

Kysyn itseltäni ;D Ja vastaan, että tästä perhanan pandemiasta huolimatta hyvää. Meidän perhe on ihme kyllä onnistunut tähän päivään mennessä välttämään tiedät-kyllä-minkä, mutta lähellä se on jo pyörinyt.

Tuolla aiemmin mainitsin uusista tuulista. Nuo tuulet puhaltivat minut syksyllä aloittamaan opinnot hyvinvoinnin parissa! Aloitin opiskelemaan töiden ohessa ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi Life Coach Academy Finland:issa. Valmistuttuani minulla on sertifioitu pätevyys toimia yksityishenkilöille ratkaisukeskeisenä valmentajana/life coachina/hyvinvointivalmentajana ja yhteisöille sekä yrityksille business coachina. Saan myös tietenkin opintojen myötä hyviä eväitä päätyöhöni esihenkilönä toimimisen alueeseen.

Mikä on ratkaisukeskeinen valmentaja ja business coach? Life coach/ratkaisukeskeinen valmentaja toimii elämäntaitojen valmentajana, joka tukee ihmistä elämään oman näköistä elämää ja ottamaan käyttöön täyden osaamisen sekä potentiaalin henkilökohtaisesta ja ammatillisesta osaamisesta. Tyypillisesti keskitymme ihmisten kanssa myönteisten muutosten tekemiseen elämässä. Valmentajan rooli on olla tukena näissä joskus vaikeissakin muutoksissa ja tavoitteissa. Opintoihin kuuluu isosti psykologiaa ja sen eri suuntauksia eli paljon tehdään samoja tehtäviä ja harjoituksia mitä esimerkiksi psykoterapiassa hyödynnetään. Ratkaisukeskeinen valmentaja ei kuitenkaan ole psykoterapeutti ja näitä ei tule sekoittaa keskenään, vaikka toimintatavat ovat hyvin samanlaisia. Psykoterapia on hoitavaa ja sen alan koulutuksen käyneen henkilön tarjoamaa kuntouttavaa toimintaa. Ratkaisukeskeisen valmentajan asiakkailla tulee olla niin sanotusti balanssi ja perustaso olemassa jaksamisen suhteen ryhtyessään asiakkaaksi. Kärjistetysti psykoterapiassa kuntoutetaan ihmistä palautumaan perustasolle. Valmennuksessa puolestaan katsotaan tulevaisuuteen oman elämän suhteen perustasosta seuraavalle, mitä se kenellekin tarkoittaa.

Syksystä asti minulla on ollut opintojen vaatimia harjoitusasiakkaita ja heidän kanssaan olemme muun muassa käsitelleet jaksamista & palautumista, painonpudotusasioita & terveellisen elämäntavan löytämistä, tunnetaitoja, arvojen löytämistä ja niiden mukaan elämistä, läsnäolotaitoja, itseensä tutustumista vanhemmaksi tulon jälkeen, parisuhteen haasteita ja paljon muuta. Eli käytännössä mitä tahansa elämässä tuleekaan vastaan.

Business coachina taas voin työssäni käyttää valmentavaa otetta esihenkilönä työskennellessä ja toimia myös yrityksen sisäisenä in house coachina (HR-puolen asioita). Business coachina voin toimia myös työyhteisöjen valmentajana yksilöille ja tiimeille työpaikkojen erilaisissa haasteissa. sekä solmutilanteissa.

Olen kyllä niin iloinen, että lähdin opiskelemaan tätä tutkintoa ja uskon, että valmistuttuani tulen jatkamaan opiskelua ja syventämään osaamista entisestään. Tähän mennessä tekemäni harjoitusvalmennukset ovat olleet niin ihania kokemuksia kaikin puolin. On ollut ihanaa huomata, kuinka jo nyt olen pystynyt olemaan avuksi muille. Joulukuussa pidin myös ensimmäisen ryhmävalmennuksen hyvinvointi-workshopin merkeissä.

Jatkossa blogin puolella tulee siis varmasti paljon opintoihin liittyviä aiheita. Toivottavasti teillä kiinnostaa tämä aihe 🙂

Miten teillä on uusi vuosi lähtenyt käyntiin?

Kaisa-Maria

4 thoughts on “Täällä taas!

  1. Itsensä kehittäminen ja opiskelu vie aina elämässä eteenpäin, siihen tarvitaan energiaa ja paloa että jaksaa, kun ajattelen teidänkin perheeen arjen pyöritystä, yhdessä yrittäen jaksaa, Tsemppiä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.