Terassi kesäkuntoon

Reilu vuosi sitten tähän uuteen kotiimme muuttaessa tuli eteen kalusteiden hankinta niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. Kodissamme on kaksi terassiosiota, joista toinen, pienempi osio on katettu ja isompi osio on ilman kattoa. Isommalle terassiosuudelle hankittiin jo viime kesänä ruokailuryhmä ja pari ulkosäkkituolia löhöilynurkkaan. Nyt olisi sitten vuorossa päivittää katettu terassi ja sen kalusto. Tällä hetkellä meillä on siinä tumma polyrottinkinen neljän hengen sohvaryhmä, joka on kyllä aivan kiva, mutta hieman pieni meidän tarpeeseen. Haluaisimme sen tilalle isomman kulmasohvan, jossa voisi istuskella kerralla useampi ja siinä voisi myös kunnolla makoilla varjossa. Viime kesänä nukuin parit päikkärit juurikin tuossa katetulla terassilla ukkosen jylistessä vähän matkan päässä ja sateen ropistessa kattoon. Niin ihanaa!

Terassi, jossa nainen ja sohvakalusto.
Terassi, jossa ruokaryhmä ja aurinkovarjo.

Ollaan selailtu melkoisen monet kaupat tuon kulmasohvan suhteen ja muutama hyvä vaihtoehto sieltä on tullutkin jo vastaan. Hankintoja ei kuitenkaan vielä olla tehty, koska mietitään vielä hieman minkä tyylistä kalustetta siihen halutaan. Viime kesänä ostetut puutarhakalusteet ovat mustia ja moderneja, joten tietty jotain niihin sopivaa tulee myös tuolle pienemmälle osuudelle. Halutaan katetulle terassille myös matto tuomaan kontrastia tummaan laudoitukseen ja mukavuutta oleskeluun.

Lisäksi terassi saa koristeeksi ruukkuihin istutettuja kesäkukkia ja yrttejä. Tarkoitus on myös istuttaa istutuslaatikoihin pihavaraston viereen vähän porkkanaa, ruohosipulia ja muita herkkuja. Takapihan iso kukkapenkki kokee myös myllerryksen ja monivärisen penkin tilalle tulee rauhallisempi kokonaisuus. Haaveilen myös jostain tulisijasta siihen, mutta sen toteutus jää nähtäväksi.

Jotain näiden tyylistä haluttaisiin meillekin..

Kuvat minun Pinterest-taulusta Backyard

Terassin katetun osion lasittamista ollaan myös pyöritelty mielissä nyt jonkin aikaa, mutta ei olla vielä päästy minkäänlaiseen lopputulemaan. Sillä kyllä saisi kivasta jatkoaikaa terassille, kun keväällä ja syksyllä tarkenisi istuskella terassilla lasiseinien ansiosta. Myös ulkoporeamme upotettuna terassiin olisi koko perheen haave, mutta sen kohdalla uskallan jo melkein vannoa, että jää toteuttamatta ;D Aina on hyvä kuitenkin haaveilla!

Toivottavasti löydetään pian uudet ratkaisut terassille, koska blogia jo pidemmän aikaa seuranneet tietävätkin meidän suorastaan asuvan kesäisin terassilla ja ulkona ja nyt vihdoin sääennusteet alkavat näyttää lämpöä jopa tänne Ouluun saakka!

Minkälaisia terasseja ja ratkaisuja teidän kotoa löytyy?

Kaisa-Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.