10 kysymystä joulusta

Bongasin tällaisen jouluttajien unelmapostausidean Jonnan ja Hannan blogeista. 10 kysymystä joulusta saa fiiliksen jouluiseksi ja kulkuset kilkattaan mielessä. Alla minun vastaukseni joulukysymyksiin:

1. Suosikkijouluherkku?

Vesi nousee kielelle kyllä heti, kun mietin jouluherkkuja. Suolaisista herkuista suosikit on ehdottomasti eri kalaruoat. Graavisuolatut lohi ja siika jonkun maukkaan leivän päällä on ehdoton suosikkini. Ja makeista taas tumma suklaa suolakiteillä ja piparit. Nam!

Piparitortut. Joululeivonnaisia.

2. Joulun paras soittolista?

Niitähän riittää! Omat suosikkini ovat kaikki englanninkielisiä joululauluja, mutta myös muutamat kotimaiset joululaulut kuuluu myös suosikkeihini. Joulunaikaan minulla soi usein taustamusiikkina sellainen jazz-tyyppinen joululaululista, jossa ei ole laulua lainkaan mukana.

Lasten kanssa tietty kuunnellaan kotimaisia ”lasten joululauluja”. He eivät kovinkaan tykkää enkunkielisistä. Yksi koko perheen suosikkilauluista on Tonttu.

10 kysymystä joulusta. Poika tonttulakki päässään kodan ovella.

3. Mikä on lempijoulukauppasi?

Oulussa ei taida joulukauppoja juurikaan olla? Joitain ihania pop-up -myymälöitä on keskustassa viime vuosina ollut, mutta mitään pysyvää en ole laittanut vielä merkille. Kaipaan kuitenkin paljon Stockaa, sen jouluikkunaa ja jouluosastoa. Ne oli ihania!

Muiden kaupunkien joulukaupat on vielä käymättä!

Pariisin joulutori. 10 kysymystä joulusta.

4. Miten koristelet kotia jouluun?

Meidän ykköskoriste (ja lemppari) on tietenkin joulukuusi. Rakkaus joulukuuseen tulee lapsuuden jouluista ja lapsuuden kodin kuusista. Kuusen koristelu oli meidän perheelle aina ihana, tärkeä perinne ja sitä se on nyt omankin perheen kanssa. Joulukuusen koristeet on kerääntynyt vuosien varrella, joko lahjoina tai sitten hankittuna jostain erityisestä paikasta. Kuusta koristellessa on aina ihana muistella koristeen antajaa tai paikkaa/tilannetta, mistä koriste on hankittu.

Muina koristeina meillä on valoja ja muutamia jouluaiheisia esineitä. Kynttilät kuuluu myös vahvasti meidän jouluun. Kokonaisuudessaan meidän kodin joulu on tunnelmallinen. Poikien huoneista löytyy myös tonttuja ja muita joulutyyppejä.

Nainen ja lapsi joulukuusen vierellä.
Nainen ja mies takkatulen äärellä. 10 kysymystä joulusta -postauksen kuvituskuva.

5. Mieleenpainuvin saamasi joululahja?

Joka vuosi olen saanut aivan ihania ja upeita lahjoja. Lapsuuden jouluista mieleen puskee CD-soitin, joka oli siihen aikaan uusinta uutta! Saatiin veljen kanssa soitin ja kolme levyä kuunneltavaksi. Aikuisena parhaimmat lahjat ovat olleet ylipäätään kaikki ihanat jouluruoat ja ennen kaikkea perheen kanssa vietetty yhteinen aika. Viime vuoden mökkijoulu Syötteellä veljen perheen ja vanhempien kanssa oli ikimuistoinen lahja ja heittämällä yksi parhaista jouluista. Oli ihanaa rauhoittua viikon ajan tunturissa, käydä hiihtämässä ja laskettelemassa ja ihan vain nauttia kiireettömyydestä perheen kanssa. Tänäkin vuonna meillä oli tarkoitus lähteä viettämään mökkijoulua Ossin puolen perheen kanssa, mutta korona sotki sen suunnitelman ja mökkijoulu vaihtui kotijouluun. Kotijoulu ei sinänsä kyllä haittaa yhtään, koska tämä on meidän ensimmäinen joulu täällä uudessa kodissa. ❤

6. Osallistutko joihinkin hyväntekeväisyystempauksiin jouluna?

Kyllä me ollaan useamman vuoden ajan lahjoitettu tai osallistuttu eri joulukeräyksiin. Tärkeä asia ja joulumieltä eteenpäin ❤

Joulupukin pajakylä Rovaniemellä.

7. Suosikkikaupunkisi joulun tunnelmointiin?

Rovaniemi ja Joulupukin pajakylä sekä SantaPark on tässä meidän ”lähellä” olevista paikoista jouluisimpia ja ollaan aika monena joulunaikana siellä vierailtukin. Oulu on myös kaunis jouluna, mutta ei ehkä kuitenkaan erityisesti joulukaupunki.

Pariisissa oltiin äidin kanssa marras-joulukuun vaihteessa joitain vuosia sitten ja sinne oli kyllä loihdittu ihana joulutunnelma ihan minne tahansa menikin. Tänäkin vuonna meillä oli tarkoitus lähteä neljästään veljen ja veljen vaimon kanssa Pariisiin tai Lontooseen fiilistelemään joulun alkua, mutta sattuneesta syystä reissu on vastassa joskus tulevaisuudessa.

Yksi suuri haave minulla on kuitenkin päästä keski-Euroopan joulumarkkinoille! Katselen aina huokaillen upeita ja tunnelmallisia joulumarkkinakuvia. Vielä joku joulu minä sinne menen ihan paikan päälle! Mutta vastauksena kysymykseen: ei minulla taida olla suosikkia vielä!

Lumihuurrettu joulukuusi. 10 kysymystä joulusta -postauksen kuvituskuva.

8. Miten paketoit joululahjat?

Tykkään aika simppeleistä paketeista ja usein käytän vain 1-2 väriä papereissa ja nauhoissa.

Joululahjojen paketointi on myös yksi lempparijoulupuuhistani. Laitan joulubiisit soimaan ja käärin lahjat paketteihin omassa rauhassa. Suklaa kuuluu vahvasti tähän traditioon.. ;D

9. Jouluelokuva, joka on pakko katsoa joka vuosi?

Yksi ehdoton on tietty Holiday, jonka yleensä katselen yksin, kun muita perheenjäseniä moinen ei kiinnosta kovinkaan. Koko perheellä katsellaan aina muun muassa Joulupukki ja noitarumpu (pojat katsoivat sen viime jouluna yhteensä 7 kertaa..), Joulutarina, Yksin kotona 1 & 2, The Grinch (How the Grinch Stole Christmas) ja muut klassikkoleffat.

SantaPark Joulupukki ja kolme lasta.

10. Mitkä ovat joulun ajan suosikkiperinteitä?

Mainitsinkin jo tuon joulukuusen ja joulukuusen koristelun. Se on selkeästi ykkösjuttu. Samoin jouluruoka ja pöydän äärellä istuminen pitkään perheen kanssa jutellen.

Joulukahvi. 10 kysymystä joulusta -postauksen kuvituskuva.

Nämä 10 kysymystä joulusta toi ihanan jouluisen fiiliksen mieleen! Ehkä nuo ripustamani joulutähdet ikkunoissa auttoivat myös asiaan.. Mitä sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Kaisa-Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.