Islantilaisneule

Laatu, käsityö ja kotimaisuus. Siinä kolme kovaa, mitä minä arvostan suuresti. Nimittäin tämän päivän kertakäyttökulttuuri on saanut minut jo pidemmän aikaa panostamaan kestäviin tuotteisiin niin vaatetuksen kuin muidenkin hankintojen saralla. Samalla kuitenkin shoppailen ketjuliikkeistä vaatteita itselle ja lapsille, mutta nykyään paaaljon harkitummin ja vastuullisemmin. Käsityönä valmistetut vaatteet ja muutkin asiat omaa lisäksi merkitystä ja tunnearvoa, jota ei ketjuliikkeiden koneilla valmistetuissa tuotteissa ehkä niin helposti löydä. Pitkä käyttöikä ja uniikkius tuovat myös oman lisänsä esimerkiksi tähän hiljaittain hankkimaani neuleeseen. Olin jo vuosia ihaillut tällaisia islantilaisneuleita ja haaveillut omasta. Onneksi ystäväpiiristäni löytyy monenlaista osaajaa, joista yksi on supertaitava neulomaan. Kysyin Suvilta ehtisikö hän tällaisen minulle toteuttaa ja minun ilokseni häneltä syntyi tämä islantilaisneule käden käänteessä. Tai käsien ja puikkojen.

Nainen islantilaisneule päällään lammen rannassa metsä taustalla.

Neuleen työstäminen aloitettiin Suvin linkkaamien kuvien selailusta. Minkälainen värimaailma, kuviointi ja niin edelleen.. Vaihtoehtoja on tuhansia ja pienikin muutos väreissä saa aikaan ison muutoksen neuleen ulkonäössä. Kalastajan vaimon kauniista neuleesta inspiroituneena tiesin haluavani viileän värimaailman ja samankaltaisia värejä kuin hänenkin tekemässä neuleessaan. Käytän muutenkin vaatetuksessa viileitä sävyjä, joten siksikin nämä värit olivat ”turvallinen” valinta ensimmäkseksi islatilaisneuleeksi.

Kun sävyt oli päätetty alettiin miettimään kuviota. Ja sitä, mihin kohtaan kuviota mikäkin väri laitetaan. Suvilla on sen verran hyvä näkemys näistä kaikista, että tässä hommassa ei kovin kauaa meillä suunnitteluaikaa kulunut. Sitten vain langat tilaukseen ja niiden saavuttua reilun viikon päästä sain valmiin, upean neuleen itselleni käyttöön.

Lähikuva neulepaidan kuvioinnista.

Islantilaisneule – ominaisuudet ja käyttö

Tämä islantilaisneule on täyttä villaa ja toimii täydellisesti ulkoiluvaatteena sellaisenaan. Lankana on käytetty islantilaista villaa (Álafosslopi), joka on ominaisuuksiltaan lämmin, kevyt ja hengittävä.

Muutaman kerran käytön jälkeen neuleesta irtoaa vielä hieman villahaituvaa, mutta sekin vähenee koko ajan. Neule myös kutittaa vielä, mutta hyvin vähän kuitenkin. Olen pitänyt neuleen alla t-paitaa, jolloin neule ei pääse kutittaan lainkaan. Villaneuleiden kutittavuuskin vähenee käyttökertojen myötä.

Ja tosiaan lämpöä tässä neuleessa riittää! Piti jopa tällä retkellä riisua paita hetkeksi pois kun tuli niin lämmin patikoidessa ;D

Nainen islantilaisneule päällään lammen rannassa metsä taustalla.
Nainen islantilaisneule päällään lammen rannassa metsä taustalla.

Suuret kiitokset vielä taitavalle Suville tästä ihanasta neuleesta! Tämä tulee kulkemaan retkillä ja reissuilla mukana. Tulen myös taatusti vetäisemään tämän päälle kylmenevinä syysiltoina ja talvella pakkasen paukkuessa nurkissa <3.

Suvin upeaa kädenjälkeä pääset ihastelemaan hänen Instagram-tilillään @_suvisuppura_.

Löytyykö sinulta jokin käsityönä tehty vaate tai esine? Minulla on tämän islantilaisneuleen lisäksi tätini äidilleni tekemä neuletakki. Neuletakki on tehty äidille 16-vuotissynttärilahjaksi (jos oikein muistan) ja se on edelleen kuin uusi, vastatehty kaunis neule.

Kaisa-Maria

P.S. Tässä muovin käyttöä käsittelevässä postauksessa lisää syitä panostaa kestäviin luonnonmatskuista valmistettuihin vaatteisiin! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.