Ihana kuuma kesä

Uusi helteinen viikko on taas startannut ja ennusteita katsellessa saadaan tästä lämmöstä vielä nauttia viikko jos toinenkin. Aivan ihanaa! Kuumuus ja tukala olo iskee kyllä meillekin, mutta silloin vilvoitellaan joko sisällä tai kuvien mukaisesti rannalla.

_MG_1067
_MG_1103

Koko viime viikko meni kesäjutuista nauttien. Siksi blogikin on ollut kovin hiljaisena, koska suurenkin kirjoitusinnon edelle menee retket rannalle lasten kanssa. Viikon parhain rantaretki tehtiin perjantaina iltapäivällä Oulun Nallikariin. Viiden jälkeen ajeltiin kaupan kautta rannalle ja viihdyttiin siellä ihan iltaan saakka.

Nallikarissa pystyi helposti kuvittelemaan olevansa jossain ulkomailla. Sieltä täältä kuului monen eri kielen iloista puheensorinaa ja vesi tuntui lämpimältä. Veden väri paljasti, ettei ollakaan Välimerellä ;D

Naltsu on kyllä ihanteellinen paikka lasten kanssa. Matalaa vettä riittää pitkälle ja rantaviivaakin on aivan tarpeeksi juoksenteluun. Vessat ja uimakopit ovat myös kunnossa sekä nälän iskiessä läheltä löytyy ruokapaikkoja. Meillä on yleensä omat eväät kylmälaukussa mukana ja niitä nautiskellaan nurmialueella rannan vieressä. Nurmella istuessa puut antavat hyvän varjon vilvoittelua varten. Rantaleikkien välissä voi käydä leikkipuistossa tai jätskikopilla herkuttelemassa.

_MG_1112
_MG_1122

Perjantain reissulla meidän kuopuksesta kuoriutui kunnon vesipeto! Siellä hän rantavedessä makoili vatsallaan kasvot merelle päin ja aina aallon pyyhkäistessä ylitse nauroi vaan makeasti. Isommista mallia ottaen hänkin juoksenteli edes takaisin ja syöksyi välillä hietikolle. Aivan mahtavaa seurata sitä lasten riemua! 😀

Ennen kotiinlähtöä vielä katseltiin kun isot ukkospilvimassat hitaasti vyöryivät auringon eteen ja värjäsi taivaan kauniiksi. Ukkonen ja sade ei onneksi meille asti yltäneet siinä vaiheessa.

_MG_1129

Tällä viikolla nautitaan taatusti taas rantaelämästä ja jäätelöistä. Normaali kahvi on vaihtunut jäiseen versioon ja tuuletin pyörii sisällä miltein taukoamatta. Kuuman kesän merkki kun on tuuletin käytössä. Viimeksi kaivelin sen esille kesällä 2014 meidän keskimmäisen ollessa ihan pieni vauva.

Tämän viikon kohokohta taitaa olla kuitenkin tulevan viikonlopun naistenreissu Leville Arctic challengeen. Edellistä viikonlopun yli kestävästä naistenreissusta on liian kauan aikaa, joten tätä on todella odotettu. Nyt vain jännätään, kuinka helteessä me siellä tukkeja kannellaan ja suoritetaan esteitä.

Mitäs te olette touhuilleet? 🙂

 

K-M

2 thoughts on “Ihana kuuma kesä

  1. Nallikari on ollut viimeviikolla tosiaankin niinkuin joku etelän rantsu. Mahdottomasti porukkaa nauttimassa näistä ihanista ilmoista.
    Itse olen töissä, eikä suinkaan paha asia kun ulkoilu kuuluu työn luontaisetuihin. Lasten kanssa ollaan oltu vesi-ilmapallosotaa ja vesisotaa ja kaikintavoin mäskätty vedellä:) Nyt pitää tosiaankin nauttia lämmöstä.
    Huhhuh, tsemppiä ensiviikon lopun uurastukselle!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.