Helppo minipuutarha

Helteiset moikat täältä taas! Vessaremontti alkaa olemaan hyvinkin loppusuoralla (onneksi!), joten blogiinkin alkaa tulla taas enemmän juttua. Viikon verran olen tuota muutaman neliön pientä huonetta remppaillut ja nyt enää puuttuu silikonit nurkista sekä muut viimeistelyt. Rempasta kirjoittelen sitten postausta hieman tuonnempana. Tähän väliin kuitenkin kesän antaessa parastaan ajattelin laittaa kuvia meidän erittäin helppohoitoisesta sekä ennen kaikkea helposti toteuttavasta minipuutarhasta.

Meidän piha on aika tavallinen rivitaloasunnon piha eli tilaa ei liiaksi asti ole. Kesällä kuitenkin takapiha toimii meidän toisena olkkarina, joten joka vuosi haetaan poikien kanssa muutamat kukat piristämään tuota ”kesähuonetta”.

Sisältä katsoessa takapihalle ulkona näkyy naapureiden ja meidän pihan välinen syreeni sekä pihlajapensaat. Kuvan syreeni on näistä lempparini.

_MG_0546
_MG_0548
_MG_0554

Muut vuodesta toiseen pysyvät ovat nämä edellisen asukkaan istuttamat ruskoliljat ja kuunliljat. Näille ei tässä kuuden vuoden aikana olla tehty muuta kuin siirretty puoli metriä eri paikkaan. Eli hyvin kestävät monivuotiset kukkaset on kyseessä. Isolehtinen kuunlilja on näyttävä isoine sinertävine lehtineen. Lehtien seuraksi kesän aikana puhkeaa vielä valkoiset kukat. Näiden kahden lisäksi sieltä täältä kukkapenkkiä putkahtelee esiin tuollaista punaista apilan näköistä lehteä, johon tulee keltaiset kukat. Mikähän lie?

_MG_0887
_MG_0894
_MG_0897
_MG_0914

Puutarhalla vierailtiin meidän keskimmäisen pojan kanssa alkukesästä ja sieltä kassiin nosteltiin mukaan ensimmäisenä orvokit. Tuttu puutarhuri on aiempina vuosina aina antanut meidän pojille omat orvokit, joten tänäkin vuonna perinnettä kunnioittaen ostettiin jokaiselle pojalla omansa.

Näiden lisäksi mieleen jääneet ostettujen kukkien nimet olivat uudenguineanliisa, mustasilmäsusanna, salvia ja hopeaköynnös. Nuo nimet on aina se hauskin juttu. Minun pitää aina pojille lukea niitä ja yhdessä sitten hihitellään parhaille nimille ;D

Mutta niin.. hopeaköynnöksen kaverina olevan punakukkaisen kasvin nimeä en enää muista. Tietääkö joku teistä sen?

_MG_0568
_MG_0560
_MG_0601
_MG_0595
_MG_0879
_MG_0588
_MG_0587

Jotta voisin kutsua näitä muutamaa kukkaistutusta puutarhaksi niin meiltä löytyy niiden lisäksi oma pieni yrttipenkki tuolta kukkien vierestä. Pari kesää sitten väkertelin ylijäämälaudoista laatikon, johon istutan aina kesän tullen lemppariyrttejä. Siemenestä asti en siis mitään kasvata vaan nämäkin ovat kaupasta suoraan ostettuja pieniä ruukkuja. Tänä kesänä yrttipenkissä kasvaa minttua, lehtipersiljaa, rosmariinia ja pallobasilikaa.

_MG_0580
_MG_0581

Helpon tästä minipuutarhasta tekee se, että nuo monivuotiset kasvit eivät hoitoa tarvitse. Vettä vaan jos on kuivaa pitkään. Toiseksi; puutarhalta valitsen vain aina sellaisia kasveja, joiden nimen viereen on piirretty aurinko. Oletan sen tarkoittavan, että kestää olla kovassakin paahteessa, mikä meidän takapihalla todella on aurinkoisina päivinä. Ja ylhäällä jo kirjoittelinkin ostavani yrtit valmiiksi kasvatettuina eli ei muuta kuin multaa vaan, yrtit sinne sekä vettä aina silloin tällöin.

Näistä kaikista lähtää aivan ihanan huumaava puutarhan tuoksu kun astelee tuohon meidän terassille. Liian voimakas se ei onneksi ole vaan juuri sopiva. Salvian ja yrttien tuoksuessa voi hetken kuvitella olevansa jossain etelä-Euroopan maassa.

Löytyykö teidän pihoilta istutuksia ja kukkasia?

K-M

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.