Kauneutta luonnosta

* Yhteistyössä Hoitohuone Balleriina

_MG_9522
_MG_9488

Pääsin viime viikolla vierailemaan Hoitohuone Balleriinaan, jossa luonto ja kauneudenhoito yhdistyvät ammatilaisten ottein. Yrittäjänä Balleriinassa toimii aina yhtä iloinen Riina. Riina on toiminut kauneudenhoitoalalla jo yli kymmenen vuoden ajan ja on siinä samalla vuosien aikana kouluttautunut personal traineriksi. Riinan lisäksi Balleriinasta löytyy yhtä pitkän työkokemuksen alalla hankkinut Minna. Molempien naisten positiivisuuden ja rauhallisuuden aistii hoitohuoneen ilmasta ja se sai ainakin minut rentoutumaan heti kättelyssä.

Niin Riina kuin Minnakin ovat molemmat pienten lasten äitejä ja jakavat keskenään viikon työpäivät. Näin he yrittäjinä saavat viettää tärkeää laatuaikaa lastensa kanssa ja samalla toteuttaa omaa unelmaansa kauneudenhoitoalalla. Aivan ihana tilanne!

_MG_9524
_MG_9519

Juurikin perheenlisäyksen myötä Riina oli alkanut miettimään tuoreen yrityksensä palveluissa käytettäviä tuotteita. Kosmetiikasta ja ihonhoitotuotteista kun elimistöön päätyy monenlaista ainetta. Muun muassa tämän vuoksi mahdollisimman luonnonmukaiset ja puhtaat tuotteet päätyivät Balleriinassa käytettäviksi tuotteiksi.

Tuotemerkeiksi hoitohuoneelle valikoituivat ranskalainen 100% luonnonmukainen luomubrändi Beauty Garden, Suomessa sertifioitu Helmi vartalosokeri, orgaaninen ZAO meikkisarja, farmakosmeettinen pHFormula -tuotesarja sekä We love the planet -luonnonmukaiset deodorantit.

Mahdollisimman luonnonmukaiset ihonhoitotuotteet ovat olleet minunkin mielenkiinnon kohteena jo jonkin aikaa kasvavissa määrin. Siksipä olin enemmän kuin innoissaan Riinan tekemästä Luonnollisen kaunis -kasvohoidosta. Kasvohoito tehtiin ihanilla Beauty Gardenin tuotteilla. Ennen kasvohoitoa sain kattavan tietopaketin luonnonmukaisesta ihonhoidosta ja -kosmetiikasta. Tiesittekö muuten, että luonnonkosmetiikka, luomukosmetiikka sekä vegaaninen kosmetiikka ovat kaikki täysin eri asioita? Minä en tiennyt ja minusta ne kaikki kuulostavat samalta asialta. Mutta niin ei kuitenkaan ole, joten kirjoitan tähän alle noiden erittelyt jos joku muukaan ei näiden eroista ole selvillä.

Luonnonkosmetiikka

 • Luonnonkosmetiikkaa ei koskaan testata eläimillä
 • Luonnonkosmetiikka ei saa sisältää synteettisiä hajusteita, -väriaineita, -säilöntäaineita, -antioksidantteja, PEG- ja PPG-yhdisteitä, maaöljyperäisiä raaka-aineita
 • Luonnonkosmetiikka pyrkii toiminnassaan ajattelemaan ja toimimaan luontoa säästäen ja mahdollisimman ekologisesti
 • esim. FI-natura sertifikaatilla täytyy olla 95% luonnollisia raaka-aineita, loppu 5% voi olla sellaisia ainesosia, joita ei voi sertifioida (mm. vesi).

Luomukosmetiikka

 • On luomuviljeltyä
 • Vielä valvotumpaa kuin luonnonkosmetiikka ja sertifikaatit ovat aika tiukassa saada
 • Luomukosmetiikan pakkauksien tulee olla kierrätettäviä
 • Päästöt pitää hyvittää
 • Pakkauksissa tulee eritellä tarkasti luonnolliset ja luomu -ainesosat.

Vegaaninen kosmetiikka

 • Vegaaninen kosmetiikka ei ole sama asia kuin luonnonkosmetiikka. Siinä saa käyttää synteettisiä (eli keinotekoisia mm. silikoni) raaka-aineita, mutta ei mitään  eläinperäisiä. Eläinperäisiä raaka-aineita ovat esimerkiksi mehiläisvaha, hunaja tai lampaan villarasva.

Aikamoiset erot, eikö vain? Mainitsin myös tuolla aiemmin postauksessa farmakosmeettisen tuotesarjan. Farmakosmeettinen tarkoittaa puolestaan kosmeettisen ja lääketieteellisen hoitomuodon yhdistelmää. Esimerkiksi hoitohuoneella käytettävää farmakosmeettista pHformula-ihonhoitosarjaa käyttävät valtuutetut ammattilaiset (sairaanhoitajat, ihotautilääkärit) ja edistyneet kosmetologit.

_MG_9536
_MG_9541
_MG_9530

Kasvohoito oli kerta kaikkiaan ihana rentoutushetki helteisen päivä päätteeksi! Tuotteiden miedot ja luonnolliset tuoksut siivitti ajatukset ranskalaiseen puutarhaan. Juuri sinne, mistä nämä Beauty Gardenin tuotteet tosiasiassakin tulevat. Ihastuin tämän brändin ideologiaan välittömästi. Beauty Gardenilla on oma luomupuutarha Ranskan Auriacissa. Heidän toimistonsa on kuulemma tiettynä viikonpäivänä suljettu. Koko Beauty Gardenin väki on nimittäin silloin puutarhalla töissä! Vitsit mikä unelmien työpaikka ;D Käsintehdyt tuotteet valmistetaan aina sadonkorjuun jälkeen. Ja jos satoa ei saada, ei silloin voida tuotteita valmistaa. Satokausikosmetiikkaa parhaimmillaan!

Kasvohoidossa minulle käytettiin mm. pehmittävää kamomillapuhdistusta, pähkinä-kamomilla kuorintavoidetta, ihoa tasoittavaa päivänkakkaraseerumia, virkistävää kurkkunaamiota, ravitsevaa kehäkukkaöljyä sekä kosteuttavaa porkkanavoidetta. Eli aikalailla koko puutarhaa! Iholle tuli aivan mieletön hehku hoidon jälkeen.

Useampaa Beauty Gardenin tuotteista voi käyttää moneen tarkoitukseen. Esimerkiksi maahantuojan minulle lahjoittamaa virkistävää kurkkunaamiota voi käyttää myös yövoiteena. Riina ohjeistikin minua käyttämään kurkkunaamiota yövoiteena joka kolmas yö. Tämä on muuten aivan taivaallinen naamio kuuman kesäpäivän tai saunan perään. Muutoin sitten käytän toista saamaani voidetta (kosteuttava porkkanavoide) aamuin illoin. Muuta ei tarvita. Ei erikseen päivä- ja yövoiteita = vähemmän purkkeja kylppärin hyllyillä. I love it!

_MG_9842
1

Riina esitteli minulle myös hoitohuoneen valikoimista löytyvät We love the planet -luonnonmukaiset deodorantit. Nämä söpöt kierrätysmetallista valmistetut rasiat sisältävät OIKEASTI parasta kokeilemaani deodoranttia. Tämänkin suhteen olin alkuun hiukan epäileväinen, mutta mitä enemmän minulle tuotteesta kerrottiin, sitä palavammin halusin tätä kokeilla. Siispä valitsin yhden kuudesta tuoksusta ja ostin purnukan mukaani. Nyt noin viikon käytön jälkeen olen ehtinyt hehkuttaa tätä voidemaista ihmedödöä useammalle ystävälle ja ällistynyt itse muutaman kerran tuotteen toimivuudesta.

Tämä voidemainen deodorantti levitetään käsin, mikä ehkä ajatuksena tuntuu hieman oudolta, mutta ei loppupeleissä ole lainkaan outoa parin kerran jälkeen. Viikon käytön jälkeen allekirjoitan kaikki valmistajan tuotetiedot. Tämä deodorantti ei sisällä synteettisia aineita eikä alumiinia, tämä ei tahraa vaatteita, eikä jätä ihoa rasvamaiseksi vaan imeytyy nopeasti. Ja ennen kaikkea: kahden todella hikisen ja hapokkaan treenin jälkeen hien hajusta ei ole ollut tietoakaan! Sitä vastoin kainalon iho on nyt jo superhyvässä kunnossa ja uskallan ehdottomasti suositella tätä kaikille.

Erittäin isona plussana sanottakoon se, että tätä deodoranttia käyttäessä tulee samalla tunnusteltua kainalon alueet päivittäin. Jokaisen naisen kun tulisi rintamus ja kainalot vähintään kerran kuukaudessa käydä tunnustellen läpi mahdollisten kyhmyjen tai muiden muutosten varalta.

_MG_9489
_MG_9496

Balleriinan hoitoihin kuuluu myös ehostukset eri tilaisuuksiin. Kaikki ehostukset toteutetaan ZAOn luonnonkosmetiikalla. Luonnonkosmetiikassa meikkienkin kohdalla olen aiemmin ollut kovin epäileväinen. Varsinkin pysyvyyden ja pigmentin kohdalla. Tästä edes jätän epäröinnit sikseen. Pysyvyyttä kuulemma riittää aivan yhtä hyvin kuin muillakin ja pigmenttiä oli kyllä todellakin riittämiin. Ehostukset hoitohuoneella tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaan tilaisuuteen sopivaksi.

_MG_9803

Vierailun päätteeksi kyselin ammattilaisen vinkit kesäihon hoitoon. Tässäpä siis Riinan TOP 3:

 1. Ihon puhdistus aamuin illoin. Puhdistus kannattaa aina, vaikka ei meikkiä käyttäisikään. Päivän aikana kertyy iholle melkoinen määrä erilaista pölyä ja likaa, mikä tukkii ihohuokosia.
 2. Suojaus. Suojaa iho auringolta aurinkosuojatuotteilla ja varjolla. Lippis tai hellehattu päähän!
 3. Kevyt kosteutus. Kesällä kasvojen iholla on hyvä käyttää hieman kevyempää kosteuttavaa tuotetta. Toki riippuen aina ihon laadusta.

 

Riina ja Minna ovat molemmat SKY-kosmetologeja, mikä tarkoittaa heidän olevan kouluttautuneita alan ammattilaisia ja noudattavan Suomen Kosmetologien Yhdistyksen edellyttämää ammattietiikkaa. Hoitojen ja palveluiden aikana Balleriinassa ei vastata puhelimeen eikä palvella muita asiakkaita. Näin varmistetaan jokaiselle asiakkaalle rauhallinen ja kokonaisvaltainen hoitokokemus. Hoitohuone Balleriinan löydät Oulun Jäälistä. Nettisivuille pääset tästä linkistä suoraan. Kannattaa ehdottomasti tutustua tähän ihastuttavaan hoitohuoneeseen. 🙂

Kiitos vielä Balleriina johdatuksesta luonnonkosmetiikan raikkaaseen maailmaan.

K-M

 

* Osa tuotteista saatu

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.