Ihon valmistelua kesään

Kevät on jo pitkällä ja UV-säteily sen kuin voimistuu. Ennen en juurikaan kiinnittänyt mitään erityistä huomiota keväisin ihonhoitoon. Pikemminkin olin innoissaan ottamassa aurinkoa heti kun valo alkoi lämmittää. Mutta oppia ikä kaikki..

Minulla on tyypillinen pohjoismainen vaalea ja herkkä iho. Rusketun vain vähän ja iho palaa helposti. Geeniarvonnassa nappasin vielä lisäksi lievän atopian sekä couperosan. Lyhyesti siis; ihoni on herkkä ja vaatii näin myös herkän ihon tuotteet ja hoidon.

_MG_8789

Kun kuulemani mukaan kaikki lähtee ihon puhdistuksesta niin aloitan sitten siitä. Muutama vuosi sitten sain lahjaksi kuvan Remingtonin kasvoharjan ja jäin siihen heti koukkuun! Niin helppo käyttää samalla kun käy suihkussa ja iho tulee paljon puhtaammaksi kuin käsin pestessä. Minulla ainakin hävisi iso osa pikku näpyistä ja muista ihohuokosten epäpuhtauksista tämän harjan myötä. Harjalla puhdistan kasvot päivittäin ja samalla saan kasvojen & dekolteen iholle hellän kuorinnan. Ihan huippu väline varsinkin nyt kun hienojakoinen katupöly täyttää ilmaa.. ja ihohuokosia!

Puhdistusta jatkan vielä kasvovedellä ja lopuksi lisään ihovoiteet.

_MG_8838
_MG_8792
_MG_8799

Vuosien aikana on tullut käytettyä monenlaisia tuotteita ja lemppareita on useita. Tässä yllä tämän hetken suosikkini.

Herkän ihon hajusteeton ihovoide Dermosililta on meillä minulla ja pojilla käytössä. Kuivempiin kohtiin käytetään kuvan hieman paksumpaa rasvaa ja perusrasvaukseen saman sarjan kevyempää ihovoidetta. Meidän kylppärin pöydällä on pumppupullo voidetta, josta on helppo suihkun jälkeen rasvata kun iho on vielä hieman kostea.

Toisena käytän itselle Doven päivettävää ihovoidetta. Itseruskettavia en ole muistaakseni koskaan kunnolla edes kokeillut, mutta tämä asteittain päivettävä voide on ollut käytössä jo useamman vuoden ajan. Tykkään tästä, koska rajoja ei jää sekä päivetys on tosi luonnollisen näköinen. Nyt talven jälkeen on ihana antaa hieman väriä kalkinvalkoiselle iholle! Tästä päivittävästä voiteesta tulee hauska muisto mieleen edelliseltä Kreikan reissulta. Muiden turistien palvoessa aurinkoa minä ja kälyni parkkeerattiin varjoon lepotuoleinemme ja leviteltiin lasten viisikymppistä aurinkorasvaa sekä tätä Doven päivettävää iholle ;D

Tuosta muistosta tulikin hyvä aasinsilta seuraavaan tuotteeseen eli aurinkorasvaan. UV-säteily Oulun korkeudella on tällä hetkellä nro 3 luokkaa, mikä on suositusraja auringon säteilyltä suojautumiseen. Kasvojen iholle en aivan tuota tykkiä 50 käytä, mutta kevyempää toki. Lisäksi käytän aina sellaista meikkivoidetta, jossa on suojakerroin 20. Aurinkorasvan käytön opin kantapään kautta. Nimittäin olen ihan liian monta kertaa polttanut ihon, eritoten tuosta dekolteen alueelta. Ja nyt viimein uskon, että minä en vain kertakaikkiaan rusketu. Palan ja punastun sen sijaan ;D

Mukana suosikeissani myös Dermosilin kosteuttava naamio ja koko ihon kuorintaan & hoitoon emäksinen mineraalisuola. Itsellä on käytössä tämä MeineBasen suola jo ties kuinka monetta vuotta ja edelleen vannon sen nimeen ihonhoidossa!

_MG_8828
_MG_8832

Voiteiden ja muiden ihonhoitotuotteiden lisäksi myös ravinnolla on merkitystä ihon vointiin. Tässä asiassa noudatan simppeliä kaavaa: riittävästi vettä sekä hyviä rasvoja.

_MG_8846

Näillä eväillä minä lähden lähestyvään kesään. Kuulisin mielellään teidänkin suosikkituotteita ja ihonhoitorutiineja! 🙂

Aurinkoista torstaita!

 

K-M

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.