Lasten välikausivaatteet

Vaatteet, jotka puetaan lapsille päälle kun talvi alkaa sulaa kevääksi ja kesä muuttuu syksyksi. Vuodenajoille, jolloin ulkona on todennäköisintä kastella itsensä leikin lomassa.

Välikausi tuli niin terminä kuin asianakin itselle tutuksi vasta meidän esikoisen alkaessa touhuamaan ulkona muutakin kuin vaunuissa istumista. Lapset rakastaa rapakoita ja kaikkea likaista, joten vaatteiden pitää olla joka sään ja kaiken kestävät.

Noin viiden vuoden kokemuksella väitän haalareiden olevan  kaikista paras ratkaisu niin välikautena kuin talvisinkin. Vaikka tämänkin äidin silmiin housut ja takki olisi kivempi. Sillä seikalla vaan ei ole minkäänlaista painoarvoa kun mietitään vaatteiden käyttömukavuutta ja ominaisuuksia. Tärkeintä, että ulkoilu sujuu niin, että vaatetus ei estä eikä hidasta leikkejä ja touhuja. Meidän pojilla on ollut välikausihaalareina ReimaTecin vedenpitävät haalarit. Lisäksi pojilla on toki ollut myös ulkoilutakit ja -housut.  Nyt viime kesänä hankittiin alla olevat setit vanhemmille pojille. Takkikollaasin vaaleansininen takki on esikoisen vanha ja hyvä kuoritakki. Se jää nyt odottelemaan meidän kuopusta.

IMG_1097
2

Miksi haalarit?

Yhtenä vaatekappaleena haalarit saa käyttömukavuuspisteitä housu-takkiyhdistelmää enemmän. Nimittäin meidän poikien leikkejä seuratessa olen todennut heidän olevan jopa päällään mudassa, joten haalari minimoi mudan ja veden pääsyn alla oleviin vaatteisiin.

Nämä meidän haalarit ovat vedenpitäviä, joten erillisiä kurahousuja (ja -takkeja) ei tarvitse noiden päälle enää laittaa. Ihmeisiin ei haalarikaan kuitenkaan pysty. Jos meidän keskimmäisen naperon tapaan makaa vatsallaan kuralätäkössä niin kyllä se vesi luikertelee haalarin sisään tuosta vetoketjukohdasta ;D

Esikoiselle tämä harmaa isoin haalari on käynyt pieneksi, joten hän jatkaa ainakin nyt kevään ulkoilua housuilla ja takilla. Keskimmäinen saa käyttöönsä harmaan haalarin sekä niin ikään ReimaTecin takin ja housut. Kuopus jatkaa tämän kevään tummansinisellä haalarilla. Syksyllä tuo rengaskuvioinen on sitten sopiva hänelle.

Tämä rengaskuvioinen on kyllä alehintansa haukkunut. Ostin sen muistaakseni Reiman Outletista ja se on ollut käytössä jo kahdella pikku rämäpäällä. Pientä värikulumaa polvissa lukuunottamatta puku on kuin uusi ja kestää helposti vielä kuopuksenkin käytön. Harmaa puku puolestaan imaisi polvien kohdalle nuo kuraläiskät niin tiukkaan, että ne ei lähde ehkä kulumallakaan. Ei haittaa kylläkään käyttöä, nimittäin harvoin nämä haalarit puhtautta loistaakaan ;D

Kysyin pojilta juuri, että kummat on paremmat, takki & housut vai haalarit? Molemmat vastasi haalarit. Haalarit on heidän mielestä helpompi pukea.

1IMG_2814
_MG_8392

Haalareiden alla pojilta löytyy sään mukaan joko villahaarit ja päivävaatteet tai sitten vain päivävaatteet. Käsissä vuorelliset kurahanskat, kurahanska-hansikas yhdistelmä tai jommat kummat jälkimmäisestä.

Jalkaan kumpparit tai kuivemmalla kelillä Core-Tex kengät.

_MG_8467
IMG_0736

Silloin kun ollaan liikkeellä, mutta ei ulkona leikkimässä niin pojilta löytyy päältä alla olevia takkeja. Tuo farkkutakki on veljeni vanha eli 80-luvun retrorotsi. Herätti hieman hilpeyttä kun syksyllä bongasin tismalleen samanlaisen erään nettikaupan mallistosta. Tälle takille ei kylläkään kovin montaa käyttökertaa ole nyt 2010-luvulla tullut ;D

Suosikki(ni) näistä on tuo alarivin musta tikattu takki. Vanhemmilta pojilta löytyy molemmilta samanlaiset ja meidän pikkumiehelle ostin saman tapaisen bomberin.

3
_MG_8371
syksy5

Näillä kimpsuilla mennään siis tämäkin välikausi. Mites siellä? Haalarit vai housu-takkiyhdistelmä?

 

K-M

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.