Voi pojat

Kirjaimellisesti mietin eilen mielessäni ”voi pojat” kun yllätin kaikki kolme esikoisen sängystä PAINIMASSA keskenään ;D Laittelin keittiössä ruokaa ja sinne kantautuva kolmen pojan kikatus sai jättämään hommat kesken ja kurkkaan, mitä nuo pienet höppänät ovat tällä kertaa keksineet. Paini ja peuhaaminen oli vastaus.

Pienen haastattelun jälkeen selvisi vielä, että nuorimmainen oli laittanut touhun alulle kiipeämällä sänkyyn vanhimman veljensä lukuhommia häiritsemään.

_MG_7398

Meidän nuorimmasta ukkelista on tullut aika touhukas kaveri, kuten jo jokin aika hänestä kirjoittelin.

Uusimpana juttuna tämä hänen kärrynsä, joka aluksi toimi vain kävelytukena ja nyt myös eräänlaisena Segwayna. Hän siis nousee seisomaan kärryyn ja heiluttelee itseään ja kärryä eteenpäin. Kaikki meidän vieraat ovat pääsääntöisesti ihan kauhuissaan sen nähdessään, mutta VIELÄ ei ole tullut yhtään kaatumista. Toivottavasti ei tulekaan.

_MG_7363
_MG_7369

Meidän vanhemmat pojat ovat myös talven aikana ensinnäkin molemmat kasvaneet pituutta melkoisesti ja toiseksi oppinut ihan yhtäkkiä vaikka ja mitä uusia taitoja.

Molemmilta on alkanut luistelu ja hiihto sujumaan tosi hienosti ja ovat vielä innostuneita lajeista. Ihanaa seurata kun lapset joka kerta ihan silmin nähden kehittyvät tasapainossa ja motoriikassa. Ja siis mehän ei Ossin kanssa valitettavasti olla poikia kovinkaan usein luistelukentälle tai ladulle viety, vaan poikien ihana mummu on näiden laji-innostusten takana ja käyttää melkein viikoittain poikia urheilemassa. Niin kultaa! Hän ja poikien tädit käyttävät poikia myös uimassa tasaisin väliajoin. Ihanaa yhteistä aikaa heille ja iso apu samalla minulle ja Ossille. ♥

_MG_7402

Lukuhommista jo alussa mainitsikin.. Siis meidän vanhin poika oppi joitain viikkoja sitten lukemaan ihan kunnolla. Ollaan koko perhe ja varsinkin pikkumies itse aivan innoissaan tästä uudesta jutusta! Kyllä läikähtelee sydämessä kun näkee hänen lukevan satukirjaa pikkuveljilleen. Ja isoveljen lukemisesta innostuneena myös meidän keskimmäinen murunen on alkanut opetella isoja ja pieniä kirjaimia. Molemmat myös pelailee innoissaan Eka Peliä, joka on niin ikään kehitetty lukemisen harjoitteluun.

Suuria juttuja siis menneillään täällä 🙂

_MG_7406

Poikien kanssa on aivan ihanaa olla kotona ja seurata näin läheltä kaikkien kolmen kasvua ja kehitystä. Koitan tänä aikana mahdollisimman paljon ottaa kuvia, videoita ja kirjoitella poikien vauvakirjoihin (ja blogiinkin) muistiin kaikkea mahdollista. Mutta kyllä minulla alkaa olla myös ikävä työelämään ja aikuiseen seuraan. Oikeastaan koko ajan enemmän ja enemmän. Toisaalta, tätä kotiaikaa on jäljellä enää viisi kokonaista kuukautta ja tiedän jo nyt, että paluu arkeen kirvoittaa kyyneleet silmiin kerran jos toisenkin. Siispä nyt otan kyllä kaiken irti näistä kiireettömistä aamuista, painiotteluista, sotkuisesta kodista ja kolmesta maailman rakkaimmasta pojasta.

Poikien äiti kuittaa 😉

K-M

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.