Tekemistä lasten synttäreille

Järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaverisynttärit erikseen meidän esikoiselle. Eli juhliin saapui pojan kamuja hoitopaikasta. Ennen juhlia mietin kuumeisesti, mitä tekemistä sinne keksisin, ettei homma mene aivan megakarkeloinniksi ja sokeripärinöiksi.

Näin ne meni..

Vieraiden saapuessa paikalle ripotellen, synttärisankari availi lahjoja muiden naperoiden jännittäessä vieressä. Välillä he menivät leikkimään poikien huoneisiin ja taas uuden vieraan saapuessa jännitettiin pakettia porukalla.

Kun kaikki olivat paikalla, otettiin ensimmäinen leikki. Aasinhäntä tai meidän tapauksessa hämähäkin suu.  Askartelin aiemmin päivällä hämähäkin kartongille ja pari vaihtoehto suuta sille. Pikku juhlijat saivat valita kumman suun koittaa hämähäkille saada paikoilleen.

IMG_3970
ryhmähausynttärit10IMG_2432

Tämä leikki on ihan kestosuosikki meidän poikien mielestä ja aina toivovat synttäreilleen tätä. Aasinhäntää ollaan oltu mm. Olafin nenä-leikkinä ja Ryhmä Hau-teemalla. Tämä on aina yhtä hauskaa lasten mielestä ja tälläkin kertaa otettiin leikki kahteen kertaan juhlien aikana.

Väliin taas oli vapaata leikkimistä ja sen perään seuraava leikki. Toisena otettiin tanssileikki eli musa soimaan ja kaikki tanssimaan. Musiikin loppuessa pitää pysähtyä ja jos tanssijalka jääkin vipattaan, pitää siirtyä tanssilattialta sivuun. Näin tehdään niin kauan kun on enää yksi tanssija jäljellä. Tätäkin oltiin kaksi kertaa ja oltaisiin oltu juhlien lopussa vielä kolmaskin kerta, mutta aika loppui ja juhlaväkeä tultiin vuoronperään hakemaan.

IMG_3956

Herkuttelut taitavat olla se suosikkijuttu ja sen vuoro oli noiden kahden leikin jälkeen. Tarjolla oli täytekakun lisäksi karkkia, popcornia, pitsaa ja keksejä. Juomaksi mehua. Nämä riitti mainiosti kahdeksan hengen porukalle. Kukaan ei itseasiassa ottanut pitsaa ensimmäisellä kattauksella, mutta juhlien loppupuolella melkein kaikille iski pitsannälkä ja silloin hupeni siivut lautaselta vauhdilla.

Herkuttelun jälkeen oli taas lasten omien leikkien vuoro. Sillä aikaa siivoiltiin herkut pois ja laittelin askartelujutut pöytään valmiiksi.

Meidän vanhin poika sai kummitädiltään lahjaksi sellaisen puuhakirjan, josta sai leikata hotelleista tutun ovikyltin oman huoneen oveen. Sain siitä idean, että askarrellaan pojan kaverisynttäreillä omat ovikyltit vieraiden kanssa. Leikkelin jo ennen juhlia valmiiksi erivärisiä kylttejä ja juhlijoiden tehtäväksi jäi koristella omansa. Otin aina askartelupöytään muutaman lapsen kerrallaan, että jokainen sai rauhassa taiteilla oman kylttinsä valmiiksi.

IMG_3974

Kaiken noiden jälkeen oli aikaa jäljellä noin 40 minuuttia ja minulla takataskussa vielä kaksi ohjelmaa. Seuraavana olikin vuorossa jännittävä tietovisa. Ossin ja googlen kanssa runoiltiin lapsille viisi arvoitusta ja he saivat yhtenä ryhmänä keksiä vastauksen. Kun kaikki vastaukset oli saatu oikein, kirjoitettiin ne paperille ja sujautettiin kylppärin oven alta mörölle, joka tarkisti vastaukset. Palkintona oikeista vastauksista pimeästä ovenraosta tuli mörön käsi ja pussukasta löytyi kaikille karkkirasiat palkinnoksi.

Arvoitukset lapsille:

  1. Se on valkea kuin hammas. Se pellolla asustaa, on villainen.. Lammas
  2. Mikä on hidas ja jälkeensä vanan jättää? Se kotiaan selässä kantaa ja sanonnan mukaan sarvillaan säätiedot antaa. Etana
  3. Se aavikolla asustaa ja kulkee hiekkaa varpaissaan. Se pitkän matkan jaksaa kävellä ja kantaa tavaroita kahden kyttyrän välissä. Kameli
  4. Mikä on se, joka taivaalle kohoaa kun kuumaa ilmaa sisäänsä saa? Sen korissa voi myös matkustaa. Kuumailmapallo
  5. Mikä kolisten kulkee ja pilliä viheltää? Se matkustajia kuljettaa ja kulkee kääntymättä suoraan vaan? Juna

Tuo viimeinen oli hieman haastava lapsille, mutta siihenkin tuli lopulta oikea vastaus ;D

IMG_3789

Viimeisenä ohjelmanumerona otettiin ryhmäkuva, johon jokainen sai pukea/laittaa päälleen poikien kaapista löytyvää rekvisiittaa. Hulkin nyrkit, Star Wars miekat, Mikki-Hiiren korvat, noitahattu, Spider Man-naamari jne. Nappasin kameran lisäksi puhelimella saman kuvan ja laitoin juhlavieraiden vanhemmille sen viestillä.

Kaksi tuntia meni nopeasti ja leikkejä oli juuri sopivasti. Lasten seuraaville kaverisynttäreille keksin muutaman leikin lisää ”takataskuun” ihan vain siltä varalta, että jos meininki alkaa mennä liian levottomaksi (koska harvoin varmaan meininki latistuu lasten synttäreillä ;D ) niin on hyvä rauhoittaa tilannetta ottamalla jokin leikki siihen väliin.

Onnistuneet kaverisynttärit siis takana ja samaa mieltä taisi olla juhlaväkikin 🙂 Mitä teidän lasten synttäreillä on leikitty?

 

K-M

P.S. Tänään on viimeinen päivä osallistua Sukhin ja minun järjestämään arvontaan huopapalloalusesta! Jos et vielä ole käynyt osallistumassa niin nyt kipin kapin kommentoimaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.