Liikunta synnytyksen jälkeen, kohti tavoitetta.

Tämän viikon sunnuntaina tulee täyteen seitsemän viikkoa siitä kun meidän vauva näki päivänvalon ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen onkin ollut melko kivikkoista palautumisen kannalta, kuten aiemmissa postauksissa on käynyt hyvin ilmi. Nyt olo alkaa olla onneksi jo aikalailla normaali. Mieli ja keho välillä oikein huutaa kunnon rääkkiä urheilumielessä ja ei millään malttaisi odotella, että pääsee treenaan ihan tosissaan. Mutta maltettava on.

Edellisten viikkojen aikana mun liikunta on koostunut reippaista kävelylenkeistä vaunujen kanssa tai ilman sekä todella tärkeästä lantiopohjalihastreeneistä. Näitä samoja on tarkoitus edelleenkin jatkaa, mutta pikkuhiljaa alan ottaan mukaan muutakin.

10b3f-img_0043

Reippaiden kävelylenkkien lisäksi tarkoitus olisi tällä viikolla palailla tuonne salille ja siellä tarkemmin pyörän kyytiin. Lisäksi ajattelin alkaa herätellä tuota ylävartaloa pienillä painoilla. Selkä tuntuu olevan aivan totaalisen tukossa eli pikku jumppailut ja venyttelyt on enemmän kuin hyväksi.

Vatsalihaksia en ole vielä edes testannut, missä vaiheessa palautuminen on. Uskoisin kuitenkin, että ne ovat vielä sen verran erillään, ettei niiden treenaaminen ole vielä ajankohtaista. Pitää tässä muutaman viikon päästä testailla tilannetta.

Mutta se tavoite.. 32 km:n maastopyöräkisa Syötteellä elokuussa. Tavoitteena on päästä ensinnäkin maaliin ja jos suoritusaika on kohtuullinen niin oon enemmän kuin mielissään. Pelkkä maaliin pääseminen on jo tässä vaiheessa kova juttu, joten se on nyt ykkösenä mielessä. En malta toisaalta odottaa 2018 vuoden kisoja, jolloin tavoitteena on tietenkin parantaa omaa aikaa.

ba575-img_0034

Pientä treenisuunnitelmaa ollaan perheen muiden osallistujien kesken tehty. Kesälle on tiedossa yhteisiä pitkiä lenkkejä maastossa, lihaskuntotreeniä, mäkitreeniä ja varmaan käydään ainakin kerran Syötteellä harjoittelemassa tekniikkaa. Mielenkiintoinen projekti siis edessä!

Nyt kuitenkin ensimmäisenä pitää saada tuo oma hemoglobiini normaalille tasolle ja palautua rauhassa synnytyksestä. Ei nimittäin käy tämä palautuminen ihan samaan tahtiin kun takana on kolmas synnytys ja ikääkin hieman enemmän ;D

Mutta tästä se lähtee!

 

Ninnu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.