Hän on täällä

Terkkuja täältä vauvakuplasta ♥

Me ollaan nautittu tästä jo viikon ja yhden päivän verran. Täsmällinen pikkumies syntyi päivää vaille lasketun ajan, Runebergin päivänä.

vauva11

Reilu viikko sitten lauantaina naurettiin illalla Ossin kanssa kun pikkuinen piti ihan älyttömän jumppashown mahassa. Show kesti reilut kaksi tuntia. Sanoin siinä vauvan potkiessa ja venytellessä, että varmaan ensi yönä käynnistyy synnytys. Luin nimittäin jostain aiemmin, että joskus vauvoille tulee juurikin tuollainen virtapiikki ennen kuin synnytys alkaa. Ja niinhän siinä kävi. Yöllä kolmen aikaan kävin vessassa ja paluumatkalla nukkumaan ihmettelin, että enkö toimittanutkaan asiaa vessassa äsken.. kunnes hetken perästä tajusin mistä on kyse. Herättelin Ossin, soitin synnärille ja perään vanhemmilleni. Ossi pakkaili sairaalakassin ja minä makoilin ohjeiden mukaan sängyssä. Vauvan pää ei vielä ollut kiinnittynyt ja vaarana oli, että napanuora luiskahtaa sinne pään alle. Odotellessa soittelin jälleen ohjeen mukaan itselle ambulanssikyydin sairaalaan.

Seuraavat tunnit kuluivat odotellessa supistuksia. Päästiin kuitenkin heti synnytyssaliin. Torkahdeltiin, käveltiin pitkin sairaalan käytäviä ja rampattiin portaita. Yhden aikaan päivällä lääkäri päätti, että laitetaan hommaan vauhtia ja tippaan laitettiin oksitosiinia tehostamaan supistuksia. Ossi piti mulle tietovisaa Tieteen kuvalehdestä siinä supistusten lomassa. Saipahan aina hetkeksi ajatukset muualle ;D  Hieman ennen kahta homma alkoi sujumaan ja supistuksia piirtyi 3 minuutin välein ja olokin oli sen mukainen. Hengittelin ilokaasua kuten aiemmissakin synnytyksissä ja kahden jälkeen tuntui, ettei siitä ollut enää juurikaan apua. Hieman ennen kolmea kätilö soitteli anestesialääkäriä paikalle. Siitä seuraavat 20 minuuttia meni täysin sellaisessa sumussa, mitä en ole aiemmin kokenut. Tuona aikana tapahtui avautuminen 4 sentistä kymmeneen eli aika vauhdikas meno. Ehdin juuri ja juuri saada spinaalipuudutuksen kun pikkuinen alkoi tulemaan. Klo 15.31 kaikki oli jo ohitse ja meidän maailma pysähtyi kolmannen kerran paikoilleen ♥

Pieni, täydellinen poika syntyi mitoilla 3228g ja 49cm.

vauva1vauva2vauva3

Synnytyksen jälkeen sain pojan heti rinnalle ja pikkumies tajusi homman jujun välittömästi. Vauva syö tosi hyvin ja ensimmäistä kertaa imetyskin on lähtenyt käyntiin aivan uudella tavalla.

Kätilö ja kätilöopiskelija olivat molemmat aivan mahtavia ja ihania. Ja iso peukku tälle opiskelijalle, harvoin näkee miespuolista kätilöopiskelijaa!

Tuoreet isoveljet kävivät meitä kahdesti katsomassa ja hoitamassa. Hekin rakastuivat pikkuveljeensä välittömästi ja molemmat hoitavat kovasti uutta perheenjäsentä.

vauva4vauva5

vauva10

Kotiin päästiin vasta torstaina kun ensin piti vauvan köllötellä vuorokausi sinivalossa bilirubiiniarvojen vuoksi. Perjantaina arvoja kontrolloitiin ja valohoito piti tehdä uudelleen. Saatiin kaikeksi onneksi tänne kotiin se sinivalolaite ja nyt kahden kontrollin jälkeen arvot ovat hyvät ja saadaan keskittyä tähän vauvakuplassa leijailuun.

 

Me ollaan ihan älyttömän onnekkaita ja kiitollisia näistä kolmesta kultakimpaleesta. Vitsit me eletään ihania aikoja ♥

 

Ninnu

 

2 thoughts on “Hän on täällä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.